Namaste
Blijf op de hoogte en volg Saskia
09 Augustus 2005 | Nepal, Kathmandu
Eenmaal in Nepal aankomen was een verademing. De temperatuur was een stuk beter: nog steeds wel vochtig maar niet meer zo drukkend warm! Rene stond ons op het vliegveld op te wachten samen met Ilse, zij was twee dagen eerder al gearriveerd, dus we konden meteen door naar het hotel. Het hotel is eenvoudig maar goed. We hebben een dakterras met mooi uitzicht!!! Ik slaap samen met Ilse en Marja op een kamer. Dat is dus wel heftig met zn drieen, maar we kijken even hoe het gaat en als we behoefte hebben aan een eigen kamner dan is dat gewoon te regelen.
Gisteravond heb ik heerlijk gegeten in restaurant 1905. Rene is zakenpartner van dit restaurant en het dient voor ons als een soort thuisbasis. Ook het kantoor van Cross Borders / Stichting Veldwerk is daar gevestigd. Het is echt bizar als je daar komt. Je loopt Thamel uit (de toeristenwijk) en je hoort alleen maar getoeter en kabaal. Vervolgens ga je een straatje in en kom je uit bij een prachtig soort landhuis, omringd door water (de ganzen houden de wacht) en de tuinen zijn adembenemend!!! Vervolgens hoor je alleen nog maar de kraaien naar elkaar schreeuwen en lijkt het net alsof je ergens in de middle of nowhere verkeerd. Heerlijk!!!
Het is moeilijk om nu al wat over Kathmandu te schrijven. Voor zo ver, vind ik het een leuke stad en tja... heel aziatisch. Allemaal kleine drukke straatjes met heel veel winkels en uithangborden, wat je eigenlijk wel kunt verwachten. Maar omdat het voor mij de eerste keer is in Azie, is het toch wel een heel leuke en bijzondere ervaring. Daarnaast kan ik nog steeds niet helemaal bevatten dat ik hier echt ben. En niet alleen voor vakantie, maar voor een langere tijd. Maar dat komt vast nog wel.
Ik heb zojuist twee uur lang Nepalese les gehad. Echt.. waarom spreken ze hier niet gewoon Engels??? Wat een taal!!! Maar goed, namaste betekend hallo en kun je op ieder moment van de dag gebruiken (erg handig als je de rest niet kunt onthouden). Dan begrijpen jullie hierbij de titel van dit eerste reisverslag :D
Voor nu laat ik het even hierbij. Morgen gaan we voor vijf dagen naar Pokhara, dus volgende week kun je denk ik wel weer een update van me verwachten!!! Groeten uit Nepal!!!
En lieve vrienden uit Schiplui en omstreken: super bedankt voor jullie verrassingspakketje!!! Ik ga alles heel goed bewaren en ik zal veel aan jullie denken!!!
09 Augustus 2005 - 12:11
Mam:
Fijn dat het allemaal goed gaat, voorzichtig met de muggen in Pokhara !!!Dikke knuffel !!! -
09 Augustus 2005 - 12:28
Daiz:
Sas volgens mij ben je volop aan het genieten! Keep it up! Dikke kus -
09 Augustus 2005 - 13:53
Marjolijn:
Hi lieve Sas, het klinkt nu al helemaal top en ik ben blij dat het goed met je gaat! 'k ga je zeker op de voet volgen en laat je weten waar ikzelf te vinden ben.... Kuzzzzzzz! -
09 Augustus 2005 - 15:13
Vera:
Hoi drs Saskia,
leuk om weer van je te horen. Ga je trekken in het Annapurna gebergte? -
09 Augustus 2005 - 15:57
Katja:
He Sas, het klinkt als een waar avontuur! Geweldig!
Geniet ervan! -
09 Augustus 2005 - 16:38
Liselotte:
namaste..... leuk om op deze manier wat van je te horen. lekker genieten hoor, en van mij ook een dikke kus -
09 Augustus 2005 - 18:56
Wilco:
Allereerst natuurlijk; Namaste back at U! Héél leuk om een kijkje te mogen nemen in jouw wereld... Geniet van al het moois op je weg, zoen... -
09 Augustus 2005 - 19:23
Edwin:
Hey Sas, leuk om te lezen dat het zo mooi en leuk is allemaal. Geniet van alles en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal. Liefs.. -
09 Augustus 2005 - 19:28
Jos En Marianne:
Lieve Sas! Wat geweldig om je op deze manier te kunnen volgen! Met grote belangstelling kijken we uit naar je volgend verslag. Veel liefs van Jos en Marianne! -
10 Augustus 2005 - 01:13
Barend:
Sas, ik ga overh een paar uur op vakantie en ik ben dronken! Leuk om nog ff wat te lezen. Dikke kus van mij en Elma -
10 Augustus 2005 - 08:15
Mascha:
x -
10 Augustus 2005 - 10:47
Gerard:
Hoi, mooi begonnen zo te horen. Veel plezier in Pokhara en neem maar een lekker kopje yakboterthee! -
10 Augustus 2005 - 11:02
Susanne:
Lang niets laten horen maar wil je hierbij alle plezier van de wereld toewensen. Maak er wat moois van, de tijd vliegt...
Bergen leifs uit la Douce France -
10 Augustus 2005 - 11:19
Pauline:
Hé Sas,
Helemaal in het verre Nepal. Het klinkt of je het allemaal goed voor elkaar hebt. Veel plezier bij het verkennen van Kathmandu en de rest van Nepal. Ik ben erg benieuwd naar je avonturen en de komende foto's. Enjoy!! Liefs Pauline -
10 Augustus 2005 - 11:28
Dirk:
Hey Sas,
Ik geloof dat het allemaal al goed gaat he? Ga zo door! Geniet er lekker van. Ik ben benieuwd naar het vervolg.
Dikke kus -
10 Augustus 2005 - 17:43
Wiemer:
Heee..Je bent er..Have fun!! -
11 Augustus 2005 - 08:11
Willeke:
Hoi lieve Sas! Leuk om te lezen dat de eerste dagen al leuk zijn! Dat belooft wat voor de rest van de weken die komen gaan.. Kijk je ogen uit en houdt ons op de hoogte! Heel veel succes met alles! Knuffel! xje willeke -
12 Augustus 2005 - 13:43
Marco En Charlotte:
wow, nu al veel gezien en mee gemaakt. Dat zal nog wat worden de rest van de reis. Je kijkt vast je ogen uit iedere dag weer.
Nog heel veel plezier, geniet maar lekker!!! -
12 Augustus 2005 - 19:53
Jeroen:
Gelukkig ben je veilig aangekomen en verloopt alles nog naar wens nichtje!! Ben benieuwd naar je volgende verhaal. xxx Ton, Carla en Jeroen -
12 Augustus 2005 - 22:34
Ed&Ink:
Thumbs Up, good luck, we zijn benieuwd naar je belevenissen in het Verre Oosten...sambal bij??
Hoe laat is het nu bij jou? Greetings from The Muddrummer en Ingrid