Making Progress
Blijf op de hoogte en volg Saskia
01 September 2005 | Nepal, Kathmandu
Vorige week ben ik een paar dagen behoorlijk ziek geweest. Een combinatie van een verkoudheid die niet over wilde gaan, over vermoeidheid en de welbekende darmproblemen :( Dat vond ik vooral frustrerend omdat ik helemaal niks voor elkaar kreeg. Je wilt toch fanatiek aan je werk beginnen, maar dat zat er dus even niet in.
Gellukig is daar nu verandering in gekomen. Deze week hebben we een lading tasjes naar Nederland kunnen verschepen. Daar moest alleen wel eerst een label op komen, waarop in het kort staat aangegeven door wie de tasjes zijn gemaakt en voor welk doel. Dus ik heb mezelf even van de creatieve kant laten zien!!! Daarnaast heb ik kunnen regelen dat ik aanstaande zaterdag een stand heb bij een "Teej Celebration" zodat ik producten (van Navjyotti en SIRC) in onze geweldige tassen kan verkopen. Teej is een vrouwen feest, waarbij vrouwen hun man vereren en bidden dat hij nog lang mag leven. Als je weet hoe sommige mannen met hun vrouwen omgaan dan krijgt zo'n feest wel een wrange bijsmaak. Maar goed, deze celebration is bij 1905, dat geweldige restaurant, en zij nemen ook 100 van onze tassen af voor de verkoop van hun eigen producten. Dat zijn onder andere flessen wijn, en dat is weer goede promotie voor onze winebag!!!
Alleen aanstaande zaterdag vertrekt onze groep vrijwilligers naar Chitwan... daar waar je olifant kunt rijden enzo. Maar dus zonder mij. Doordat volgende week iedereen t/m dinsdag vrij is (nog steeds vanwege Teej) was het voor ons gunsig om nu naar Chitwan te gaan. Dan hoeven we daar geen vrij voor te nemen. Ik kom nu een dag later, op zondag. Ik vind het wel jammer dat ik daar een dag van mis, maar deze kans wil ik niet voorbij laten gaan. Waarschijnlijk kan ik zaterdag weer nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, en die heb je hier wel nodig!!!
Maar genoeg over werk! Hoewel??? Had ik al verteld dat er momenteel een business card voor mij in de maak is? Saskia Schippers, Sales Manager... klinkt best goed, toch?
Anyway, naast werk doen we natuulijk ook nog andere leuke dingen. Zo hebben we inmiddels al twee verjaardagen achter de rug, die van Jelmer en van Marja. Dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Voor Jelmer hadden we ontbijt op bed geregeld en we hadden een t-shirt voor hem laten maken met zijn naam en leeftijd (als rugnummer) in het Nepalees!!! 's Avonds hebben we lekker met onze handjes, zoals het hoort, Dal Baht gegeten in een Nepalese tent (meer was het ook niet). Vervolgens barste het feest pas echt los tijdens de roof-top-party: met zn alleen om het kampvuur op het dak van ons hotel!!!
Voor Marja hadden we weer wat anders geregeld. We hebben haar onder andere 's avonds laten oppikken met een riksha om haar naar New Orlean te brengen (een leuk restaurant), waar wij haar stonden op te wachten. Voor Marja hadden we een verrassingpakket samengesteld en de birthday cake was ook een groot succes!!! Na het eten wilden we weer een kampvuur maken op het dak, maar dat viel al snel in het water. De moeson is nog steeds actief. Gellukig mocht dat de pret niet drukken!
Afgelopen weekend hebben we ook nog een aantal leuke activiteiten ondernomen. Zo zijn we zaterdag op zoek gegaan naar een zwembad!!! We zijn bij een super duur hotel terecht gekomen, Yak & Yeti, waar we lekker decadent konden zwemmen. Dat was wel heel relaxed (totdat het weer ging regenen). Zondag hebben we cutureel gedaan en hebben we een wandeling gemaakt naar Durbar Square. Even ter informatie: in de Kathmandu Vallei waren heel heel vroeger drie koninkrijken. Iedere koningsstad heeft een Durbar Square (waaronder Kathmandu), wat inhoudt dat het er vol staat met tempels! Mooi om te zien.
pfff, ik begin een beetje last te krijgen van een muisarm, dus jullie moeten het hier voorlopig maar weer even mee doen. Volgende week laat ik wel weten hoe de Teej Celebration is verlopen en zal ik de details vertellen over de trip naar Chitwan!!!
01 September 2005 - 17:26
Pap En Mam:
Prima Sas, Sales Manager, om zo aan je contacten te werken, maar geniet er ook maar fijn van en niet meer ziek worden !!!!
Dikke kus van ons. -
02 September 2005 - 06:18
Marjolijn:
Goodmorning Sales Manager,
KLinkt chique zeg! Zo te lezen ben je goed bezig voor de vrouwen daar. 'k denk ook dat ze erg blij zijn met je inspanningen. Nou de kogel is door de kerk en opa en oma weten ook van mijn vertrek. Helaas ben ik later in Maleisie en Thailand, dus afspreken lijkt er niet in te zitten. Anyways, we houden elkaar gewoon op de hoogte ok? Succes daar en enjoy! Kus, Marjolijn -
02 September 2005 - 08:09
Liselotte:
hoi sas, het blijft gaaf om zo elkekeer weer op de hoogte te zijn. Blijf lekker genieten, dikke knuffel liesje -
02 September 2005 - 10:10
Debora:
Goed weer wat van je te horen. Zal snel post sturen, maar hoe lang het duurt voor je het hebt.....
Kan ik je nog mailen op je sassefrats? Ben alles een beetje kwijt sinds de verhuizing...
Je hoort snel weer van me en veel succes met de Teej.
P.S.Sanja loopt sinds 20-8. Lief joh!
Dikke knuffels uit Lent! -
02 September 2005 - 12:27
Dees:
Hoi Sas,
Collega-manager!!!!! Leuk om te lezen dat je naast werken ook goed de tijd neemt wat van de cultuur op te snuiven. Ik hoop dat je lichaam gewend is aan het andere klimaat, en dat je niet mee ziek wordt.
x Dees! en groetjes van Jeroen. -
02 September 2005 - 18:12
Carla En Oom Ton:
Mooi stukje weer Sas,
fijn dat je het zo naar je zin hebt, en zorg dat je ook niet teveel van je zelf vraagt met het oog op ziek worden.
Groetjes
xxx